Няма да изключат ученика, хванат с газов пистолет в училище
Няма да изключат ученика, хванат с газов пистолет в училище / netinfo

С последно предупреждение за преместване в друго училище ще бъде наказан ученикът от столичната гимназия по механотехника, който беше хванат с газов пистолет и нож в училище. Това е решил педагогическият съвет на гимназията, по предложение на класния ръководител на момчето. Според директора на гимназията Мардирос Зовикян провинението не е достатъчно сериозно за да бъде изключен ученика, обстановката в училището е спокойна, а медиите преекспонират случая.

До няколко дни в гимназията ще бъде назначена лицензирана охранителна фирма, каза директорът и допълни, че контролът на влизане и излизане на учениците вече е затегнат. Ето какво още добави Мардирос Зовикян за Дарик:

„Това е един инцидент, който може да се случи навсякъде и по всяко време. Това че съвпадна с моето директорство, само на втория ден, никой не е застрахован ще го преодолея този момент. Може и да бъде и лек намек за нещо в посока да бъда включен в някаква схема, но няма да се дам толкова лесно. Нали знаете в един колектив има винаги две страни. Сега аз ще си го проверя както трябва и тогава вече мога да дам окончателно мнение, но допускам и този вариант”.

Можете ли да ни разкажете малко повече за семейството на момчето?

„Много хубави млади хора, майката работи в „Софарма”, а бащата е автомонтьор. Много приятно семейство, просто не мога да си обясня този факт с намирането и наличието на този газов пистолет в ръцете на тяхното дете”.