Няма да има предсрочни избори според Моллов
Няма да има предсрочни избори според Моллов / cнимкa: БГНЕС

Няма да има предсрочни избори, никой не е заинтересован да клати лодката на правителството. Това заяви лидерът на ПГ на НДСВ Пламен Моллов, който декларира, че жълтите депутати ще подкрепят промените във властта. От опозицията определиха промените в управлението като козметични и закъснели.

Моллов подчерта, че НДСВ не е допуснало кризата в държавността да се трансформира в дестабилизация на държавата и е доволно от избора на Михаил Миков начело на МВР, тъй като той е консенсусна фигура и ще осъществи реформите. Промените са нов чип в управленската визия на коалицията за стабилно правителство, европейски път на страната.

Ангел Найденов от "Коалиция за България" подчерта, че левицата освен подкрепа за кандидатите на НДСВ и ДПС, няма да спести и същата доза критичност, с която ще се отнесе към своите кандидатури. „Намерихме работещите решения, съобразени с времето, оставащо до края на мандата”, каза Ангел Найденов.

„Закъсняхте с промените, не прочетохте докрай социологическите проучвания”, репликира Борислав Китов от БНС. Промените стават под натиска на българските граждани и Брюксел, не толкова на опозицията, констатира той.

Това не са структурните промени, които ни бяха обещани, прилича на закъснял авариен ремонт, който да дотътри държавната машина до сервиза, заяви лидерът на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов. Според него осъществените промени в кабинета са без смисъл, без политика и на базата на аритметиката.

"Атака" призоваха цялата опозиция да бойкотира парламента, да го напусне и да бъдат предизвикани предсрочни избори.