Няма да има магистратски чадър за съдийката от Перник
Няма да има магистратски чадър за съдийката от Перник / netinfo

Няма да има магистратски чадър за пернишката съдийка Виолета Личева, която е прегазила мъж в Перник, нека обществеността да не си мисли, че деянието може да бъде скрито. Това заяви в предаването „Денят” на Дарик радио Радка Петрова, член ВСС.

Комисията "Борба с корупцията и професионална етика" към Висшия съдебен съвет / ВСС/ започва проверка по случая със съдията от Пернишкия районен съд Виолета Личева.

Личева е заподозряна, че на 28 ноември е прегазила човек в Перник. По-рано днес директорът на ОДП-Перник комисар Димитър Шереметев каза, че Личева била видимо пияна, когато била заведена в полицията.

Кръвната й проба, направена в Института по криминалистика и криминология показала 3,08 промила съдържание на алкохол. В лабораторията в ОДП-Перник били отчетени 3,98 промила.

ВСС започва проверка, за да се изясни дали има предпоставки за временното отстраняване на съдия Личева от заеманата длъжност до приключване на наказателното производство. Очаква се ВСС да се произнесе по случая на следващото си заседание на 12 декември.