Състоянието на малката Амая остава изключително тежко
Амая Абрашева, лъчезарно дете на година и половина, е диагностицирано с тежко сърдечносъдово заболяване и спешно се нуждае от трансплантация на сърце.

Родителите очакваха оферта от индийска болница, която може да извърши животоспасяващата операция. Сумата, обаче, беше непосилна за родителите, затова се нуждаеха от подкрепа, за да се събере необходимата сума, за да може Амая да има ново сърчице.

Зов за помощ: Бебе Амая се нуждае спешно от ново сърчице, за да живее

Последва вълна от солидарност и хиляди добри хора помогнаха и необходимите пари бяха събрани. Семейството благодари на всеки, който се включи в кампанията “Ново сърчице за бебе Амая”. За близките тази подкрепа е безценна. По последна информация, семейството ще излети за Индия във вторник - 27 февруари. 

Сумата, която ще бъде нужна все още не се знае. А престоят в болницата след трансплантацията е от 3 до 6 месеца. Средно времето за намиране на донор е от 3 до 6 месеца по статистика на болницата, а възстановяването ще отнеме минимум 4 месеца, като това зависи и от състоянието на детето - как реагира на новия орган

Състоянието на малката Амая остава изключително тежко. На 24 февруари е имала проблеми с дишането и уринирането. Д-р Симеонов и неговите колеги от Националната Кардиологична Болница бдят денонощно над нея.



Има екипи, които са на изчакване 24/7 да асистират за транспортирането до самолета. Д-р Симеонов поддържа непрестанна връзка с колегите му в болницата в град Ченай, както и със медицинския екип от самолета относно състоянието на малката, за което мога да му бъда изключително благодарен.

Всеки, който иска да помогне на малката Амая да живее, може да го направи тук: 

https://pavelandreev.bg/campaign/novo-sarchice-za-bebe-amaya?fbclid=IwAR0PPE9TxPaQtgqanzngmgmBXNL-LwmxPT8QANITPwkzTbe5w5vrQY9IoP0&mibextid=xfxF2i

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG41BUIN95611000707352

0896/26-80-11 - номер на бащата - Калоян Абрашев

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня