Ново преброяване на бюлетините в Сандански постанови съда
Ново преброяване на бюлетините в Сандански постанови съда / netinfo

Магистратите в Благоевград ще извършат повторно ръчно преброяване на недействителните бюлетини, пуснати в урните за общински съветници в Сандански. Това реши съдия-докладчикът по делото за касиране на вота Ваня Вълкадинова. За това настояха представителите на няколко политически партии и коалиции, участвали в изборната надпревара за местна власт. Съдия Вълкадинова отхвърли искането на ГЕРБ, "Ред, законност и справедливост", БСП и други седем партийни формации, за повторно броене на всички пуснати в урните бюлетини.

Председателят на ОИК в Сандански Нели Захариева бе задължена от съда днес за следващото заседание в административен съд да бъдат транспортирани от Сандански до Благоевград всичките 79 чувала с изборни книжа и бюлетини. Освен това съдия Вълкадинова допусна по делото за касиране на вота да бъдат приложени и материалите по наказателния процес срещу осъдения и признал престъплението „Купуване на гласове” бизнесмен Никола Малчев.

Партийните лидери в Сандански поискаха да бъдат представени и данни за водени висящи наказателни производства срещу други лица в курортната община, участвали в организиране на групи за купуване на избиратели. Пред Дарик те заявиха, че в пълна секретност в Сандански се водят досъдебни производства срещу общо десет лица. Процесът по казуса местни избори в Сандански продължава следващата седмица.