Топлото време продължава да ни радва през април. Температурни рекорди са поставени в няколко града у нас. 

Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към 15 часа в Силистра термометрите са отчели 33 градуса. Същата температура е измерена и в Ловеч. 

В Русе също е отчетен рекорд от 33,6 градуса. Досега най-топло на 15-и април е било през 2000 г., когато термометрите са отчели 28,4 градуса.

В Плевен и Кнежа е подобрен температурен рекорд за горещо време на 15 април, съобщи Димитър Александров, метеоролог в плевенския филиал на НИМХ.

Седмицата започва със слънце, но с разкъсана висока облачност

В 14:00 часа измерената в Плевен температура е била 31 градуса, а в Кнежа 31,7 градуса. И в двата града е подобрена рекордната температура от 27,8 градуса за 15 април, отчетена през 1950 г. в Кнежа и през 1961 г. в Плевен, показва справката на плевенските метеоролози. 

НИМХ


Утре вече не се очакват толкова високи температури, допълни Александров.

Температурен рекорд от 31,6 градуса е отчетен и в Търговище. Максималната измерена температура досега е била 25,8 градуса, регистрирана през 2000 г., каза ръководителят на Метеорологичната обсерватория в областния град Красимира Стойчева.

В късния следобед ще се заоблачи и през нощта срещу сряда на места, главно в западната половина от региона ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса.

Рекордните за 15 април в цялата 90-годишна история на мониторинга на времето в Хасково 31,5 градуса бяха измерени в южния областен център, съобщиха от местната хидрометереологична обсерватория.

До 31,5 градуса достигна температурата в Монтана днес.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА/НИМХ