Нов срив на сайта на Национално-здравната информационната система his.bg. Сайтът може да се отваря само на някои устройства. 

От сутрешните часове на деня се срина и сайтът на Единния информационен портал  coronavirus.bg.
 

DarikNews.bg


Проблеми има и с приложението COVID CHECK BG, което се ползва за валидация на сертификатите чрез сканиране на QR кодове. При няколко опита за сканиране, приложението дава грешка.
 

Ден по-рано стана ясно, че е особено засилен интересът към изтегляне на зелени сертификати. Причината – новата заповед на здравното министерство, в която се въвеждат редица ограничения за хората без здравни сертификати. Само в деня, в който бяха обявени новите противоепидемични мерки, са изтеглени близо 50 000 документа за COVID-19, като 65% от тях са заявени след 19.00 ч.

От министерството отчетоха, че се теглят по над 1000 сертификата на минута. Засилен е и интересът към пунктовете за ваксинация.

Блокира сайтът за теглене на COVID сертификати

Сайтът на Националната здравно-информационна система се срина за кратко в следобедните часове на 20 октомври. От него се тегли зелен сертификат за ваксинирани, преболедували и тествани за COVID-19.

На брифинг здравният министър Стойчо Кацаор уточни, че "Информационно обслужване" работи максимално бързо,за да се отстранят проблемите. Те са причинени от от това, че се въвежда възможност за издаване на сертификат и на базата на преболедуване, доказано с антигенен тест. В петък или най-късно другата седмица ще може да се издава сертификат с антигенен тест, направен след 1 декември.