Нова ограда спира достъпа на коли до плажа „Силистар
Нова ограда спира достъпа на коли до плажа „Силистар / снимка: Dariknews.bg

Монтират метална ограда на пътя за плажа „Силистар", съобщава Нова телевизия. Собственици на частните имоти, през които се минава, за да се стигне до един от най-живописните плажове по Черноморието ни, са започнали да изграждат метални заграждения в земята си.

Според посетители на плажа „Силистар" по този начин най-вероятно ще бъде ограничен изцяло достъпът до пясъка и морето или ще се върне старата практика за събиране на такса за преминаване през частните имоти.

Според местните власти собствениците на земите имат пълното право да правят каквото решат в имота си, но са им били съставени актове за извършване на строителни дейности в разгара на летния сезон.

Бой на плажа Силистар заради такса за вход

9 години частни лица нерегламентирано събираха такса от туристите, за да стигнат до плаж „Силистар". През юли се разрази огромен скандал, след като туристи бяха блъскани и дърпани на входа към плажа, защото отказали да платят 10 лева, за да стигнат до морето. Това доведе до „разрушаване" на импровизирания паркинг и от 20 юли достъпът до плажа е свободен и не се събира такса за паркинг.

Въпреки редицата сигнали от страна на концесионера на „Силистар" проблемът все още не е намерил своето окончателно решение.

Разтуриха импровизирания паркинг на плажа „Силистар”

Кметът на Царево Георги Лапчев каза тогава, че общината се опитва да се справи с казуса, но това се оказва доста сложно, още повече, че хората, които сега оперират там не са собствениците на имота, а наематели. Общината е налагала редица глоби на ползвателите, но не е ясно каква част от тях въобще са платени.