Нова клиника по нервни болести отвори врати в болница „Св. Иван Рилски
Нова клиника по нервни болести отвори врати в болница „Св. Иван Рилски / www.sxc.hu
Нова клиника по нервни болести отвори врати в болница „Св. Иван Рилски"
52388
Нова клиника по нервни болести отвори врати в болница „Св. Иван Рилски"
  • Нова клиника по нервни болести отвори врати в болница „Св. Иван Рилски"

Нова клиника по нервни болести отвори врати в столичната болница „Св. Иван Рилски". Отделението разполага с 15 легла, стаи със собствени санитарни възли и достъп на пациентите до телевизия и интернет.

Направената инвестиция е само със средства на лечебното заведение, на стойност около 350 хиляди лева, съобщи директорът на болницата д-р Дечо Дечев. Той и ръководителят на клиниката по нервни болести професор Пенко Шотеков обясниха за възможностите за лечение в клиниката и за увеличаването на болничната дейност.

„Пациентите в тази клиника това са съдовите заболявания, туморните заболявания, също така мултиплената склероза. Освен това се занимаваме и с болни с дегенеративни нервни заболявания, болни с деменция, болни с епилепсия", обясни проф. Шотеков.

Д-р Дечев заяви, че идеята е постепенно да се увеличава броят на леглата, за което е нужно да получат подкрепа от Касата: „Защото знаете, че увеличената дейност води до увеличаване на бюджетите на болницата. До момента срещам подкрепа на предложението ни бюджетът да бъде завишен за тази година. Така че не мога да се оплача от работата си с НЗОК. Завишението е средно около 7 процента. Това, което ни предлагаха като бюджет - кандидатствахме за още 7 процента, и до момента е одобрен. Като сума - увеличение около 500 000 лева годишно".