Нов светофар на околовръстното при разклона за „Овча купел”
Нов светофар на околовръстното при разклона за „Овча купел” / netinfo

Ремонтът на околовръстното шосе на София ще започне, когато правителството отпусне пари. Това каза кметът Бойко Борисов, след като откри нов светофар на околовръстното шосе при разклона за квартал „Овча купел”.

Кметът подчерта, че ремонтът на околовръстното шосе се забавя. Явно трябва да изчакаме правителството да се върне от Бузлуджа, каза Борисов.

Вече има съгласие между общината и строителното министерство за ремонт на южната дъга на околовръстния път, като първоначално той трябваше да започне през май-юни.

На въпрос на Дарик радио какво ще предприеме сдружение ГЕРБ срещу идеята на български емигранти да създадат в Русе движение ГЕРБ+, кметът каза, че това е провокация, но дори тя няма де спре него и членовете на ГЕРБ. „Защо не направят движение БСП+ и какви емигранти са? Сред тях има хора с криминално минало по-дълго от тротоара”, каза кметът. Най-вероятно сдружението, чийто неформален лидер е Борисов ще се обърне към съда.

Кметът допълни, че ще има червен светофар за тройната коалиция, още повече, че тя сама вече си поставяла такъв. На околовръстния път при разклона за „Овча купел” през изминалата година са станали 212 пътни произшествия с 343 ранени и няколко починали, уточни Борисов, след като откри новия светофар на кръстовището.