Нов старт на процеса за имуществото на Митьо Очите
Нов старт на процеса за имуществото на Митьо Очите / снимка: БГНЕС
Бургаският окръжен съд ще заседава по делото за отнемане на имуществото на несебърския наркобос Димитър Желязков – Очите. Комисията за установяване на имоти, придобити по престъпен начин, настоява съдът да конфискува имущество на Желязков, което се изчислява на 2,4 млн.лева.

На заседанието Митьо Очите трябва да представи копия от данични декларации, заверени от Националната агенция за приходите. Очаква се да бъдат представени и резултати от съдебно-техническата и съдебно-счетоводните експертизи.

Експертите от комисията „Кушлев” са категорични, че няма начин с официални доходи от минимална заплата, каквито Желязков е декларирал, обвиняемият да придобие осем имота.

Комисията настоява в полза на държавата да бъдат иззети четири автомобила - Мерцедес 560 SLK, Порше 928, Алфа Ромео и БМВ, както и осем имота, сред които пералнята в Несебър и бастионът в село Кошарица.

Димитър Желязков в момента излежава ефективна присъда от 4,5 години, след като се призна за наркобос и подписа споразумение с прокуратурата.