Този път полицията ще направи контролно-пропускателни пунктове
Нов голям протест се очаква днес. Организаторите от "Отровното трио" обявиха началото му за 8 часа, а сборната точка е в Триъгълника на властта, предава NOVA

Гледат мерките на задържаните за протеста на 2 септември

Този път полицияtа ще направи контролно-пропускателни пунктове. Ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с голям багаж. Няма да се допускат хора в нетрезво състояние.

Забранени са пиротехниката и опасните предмети. От СДВР очакват три големи протеста. Два от тях имат разрешителни, а един  се организара в социалните мрежи. От полицията призоваха хората да не се поддават на провокации.

А снощи протестът премина съвсем спокойно. Отново имаше прожекции на избрани изказвания на премиера върху фасадата на бившия партиен дом. Организаторите призоваха демонстрациите днес да са мирни.

Искания за още оставки в 63-та вечер на протеста (ВИДЕО)

Но все пак дадоха съвети на хората как да се пазят от лютив спрей и обгазяване. Призоваха също да няма шествие към Орлов мост. Въпреки това група демонстранти затвори движението за кратко.

Междувременно на булевард "Дондуков" бяха издигнати медицински палатки. Идеята е там да се помага на протестиращите днес ако е нужно. "Хората тук са много ясни и категорични.

Аз се радвам - просто бях отчаяна, че нормални хора в  България не са останали с някакви ценности, но тук като дойдох виждам много свестни хора", казват протестиращи.
nova.bg