/ iStock/Getty Images
На територията на област Хасково е възникнал и се развива нов пожар между селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, съобщиха от областната администрация в Хасково.

Пожарът е в труднодостъпна местност. Горят сухи треви и широколистна гора. Пламъците са обхванали площ от 500 декара. На мястото са пет противопожарни екипа от дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково.

Критична остава обстановката в Хасковско заради пожарите (ВИДЕО)

Засега няма застрашени населени места, уточняват от държавната управа.

От там допълват, че горските и полски пожари в момента на територията на област Хасково са четири на брой. На територията на община Димитровград са били локализирани два малки пожара. Продължава да гори и в Сакар планина, където пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара площ, все още не е потушен.

Заради огромния горски пожар: Удължиха бедственото положение в Свиленград

Там днес на място пристигна и премиерът Бойко Борисов заедно с вътрешния министър Христо Терзийски, посочват от областната администрация. Министър-председателят е дал висока оценка за работата на противопожарните екипи, полицията, "Гранична полиция", горските и общински служители и на доброволците, включили се в овладяването на стихията.

По-рано днес в свиленградското село Студена директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов каза, че само за вчерашния ден огнеборците в страната са гасили 127 пожара и са участвали в 61 спасителни операции.
БТА