/ Община Габрово
Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България
Нощта на театрите е за седма година в България. 18 града ще се включат. Инициативата започва от Хърватска с един детски спектакъл. В момента се провежда едновременно в 11 европейски държави.

Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, “отворени врати”,  театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен ще предложи седмото издание на Нощ на театрите.

Тази година кампанията за инициативата е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и е вдъхновено от взимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството. Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции в над 90 локации в 18 града.

Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България.

Освен смяната на Времето и експеримента с Пространството Нощта случва стотици интересни съдържания, присъединява разнообразни локации, развива програма от сутринта до полунощ, дава възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлича зрители и участници от различни възрасти. Всичко това прави Нощ на театрите една от най-мащабните и силни театрални инициативи в България.

ТУК можете да видите цялата програма за всички градове