Нормализира се обстановката в страната след валежите
Нормализира се обстановката в страната след валежите / снимка: Sofia Photo Agency

След проливните дъждове обстановката в страната се нормализира, това съобщиха за Дарик от „Гражданска защита”. Най-сериозно засегнати са областите Смолян и Монтана където има пропаднали пътища и населени места без ток. Заради мокра настилка на Oколовръстния път на Габрово се е обърнала цистерна с газ пропан-бутан, но колата е била изправена, без да има изтичане на газ, уточниха от „Гражданска защита”. В София проливният дъжд също не е причинил сериозни щети. Оперативният дежурен към „Гражданска защита” Георги Костов обобщи за Дарик каква е ситуацията в страната към момента:

Имахме известни притеснения в Смолянска област където наши екипи извадиха един автомобил, който пропадна заедно с пътя. Шофьорът на автомобила не е пострадал. Колата е извадена от нашите хора.

В община Монтана останаха четири селища без електрозахранване. Това са Септемврийци, Бъзовец и Черни връх и село Якимово. На тези места работят екипи на електроснабдяването за отстраняване на авариите.

В Ловеч падна силен дъжд, придружен с градушка. Нанесени са щети на селскостопанската продукция и овощни насаждения.

Един по-сериозен инцидент е станал по време на дъжда, но и той завърши благополучно. Цистерна с газ пропан-бутан се е обърнала на Oколовръстното шосе на Габрово. Автомобилът е изправен, няма теч на газ, шофьорът не е пострадал.