Нормализира се обстановката в Плевенско
Нормализира се обстановката в Плевенско / netinfo

Нормализира се обстановката в Плевенска област, във всички населени места, в които имаше проблеми с водоснабдяването и електозахранването, ситуацията вече е стабилизирана. Това съобщи за Дарик директорът на Гражданска защита Плевен инж. Георги Линков.

Днес ще има възможност и да бъде закаран хляб в селищата, до които нямаше достъп вчера. Не са получавани сигнали за закъсали превозни средства или за транспортиране на тежко болни хора, уточни още той. Цяла нощ е продължила работата по разчистването на пътищата в общините Никопол и Гулянци.

Вече е отворен за движение пътя Плевен – Никопол, разчистват се страничните пътища, от тях Муселиево – Евлогиево също трябва да бъде отворен днес. Свършената работа ще бъде отчетена на днешното заседание на Кризисния щаб, което започва при областния управител Цветко Цветков в 17.30 часа.

Има достъп до всички населени места в Ловешка област, това каза за Дарик директорът на Гражданска защита Ловеч инж. Иван Чоканов. Предстои съвещание, на което ще бъде дадена информация от всички кметове в община Ловеч, където вчера бяха регистрирани най-големи проблеми и обстановката е по-тежка. 198 машини в Ловешка област са разчиствали пътищата от снега през вчерашния ден, техника от военните поделения не е ползвана.

Предвид високите нива на снежната покривка в Ловеч, предстои да се направи организирано извозване на снега. В момента се подготвя заповед на кмета Минчо Казанджиев, с която ще се уточнят конкретно машини от кои фирми ще бъдат ангажирани с тази дейност.