/ / iStock/Getty Images
Председателят на Българо-македонската търговско-промишлена палата (БМТПП) Пламен Павлов заедно с председателя на Македоно-българската стопанска камара Кирил Лазаров ще връчат на правителствата на двете държави актуализирана Пътна карта, която ще бъде "Червената книга" за бизнес сътрудничество. Това ще стане в рамките на икономически форум в Скопие на 7 декември, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата. Като начало двете бизнес организации обединяват усилията си и разработват общи пилотни проекти от двете страни на границата.

Бизнесът отчита, че няма нито една изпълнена цел от връчената на двете правителства през януари 2019 г. на предходния Икономически форум в Скопие "Бяла книга - Пътна карта за бизнес сътрудничество". Деловите среди от двете страни са неудовлетворени от политизацията и се нуждаят от промяна.

Османи: Комуникацията с България трябва да бъде постоянна и интензивна

Състоянието на българо-македонските бизнес отношения и подготовката на Икономическия форум в Скопие са обсъдили представители на Българо-македонската търговско-промишлена палата с членове на делегация от Република Северна Македония (РСМ), водена от посланик Агнеса Руси Поповска, Игор Попов, директор във Външното министерство на РСМ,  Арлинда Бегири, началник на кабинета на министъра на външните работи, Владимир Крестевски, съветник в Посолството на РСМ, и Иван Стоименов, член на ИБ на БТПП. Домакин на срещата, състояла се на 11 ноември, е била БМТПП.
 
БТА