/ БСП
"Събрали сме си днес с тази изложба да изразим за пореден път уважението и обичта си към Ламбо по повод 80-годишнината му. Неслучайно е наречена „Ако си дал“, защото Стефан даде много на България, на политиката, на културата, на хората, на нашата партия, на учениците си – на целия български народ", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на откриването на фотоизложба, посветена на Стефан Данаилов. Авторът е Иван Стоименов. Изложбата е със съдействието на  „БСП за България“ по повод 80-годишнината на покойния български актьор и политик.

Корнелия Нинова изложба Стефан Данаилов
БСП

"Разбира се, за нас беше много специален. Беше стълб в партията. И стари, и млади отивахме при него, винаги когато е трудно, когато е сложно, когато имахме нужда от мъдър съвет, от решителни действия или просто от човешка милувка. Много ни липсва! Във всякакъв смисъл – и политически, и човешки", сподели Нинова на откриването на изложбата.

Корнелия Нинова изложба Стефан Данаилов
БСП

"Нека и днес по този повод да го уважим, да се поклоним пред паметта му, пред труда му, пред любовта, която даде на България, на българския народ, на студентите си, на нас – неговите другари, и остави светли завети на поколения след нас. От нас зависи да ги предадем на по-младите, защото те бяха не прости партийни завети, те бяха общочовешки завети в национален интерес на България, в опазване на духовността, на културата, на традициите на българската държава. Вечни и непреходни съвети, думи и завети", казва в своята реч Нинова. 

Корнелия Нинова изложба Стефан Данаилов
БСП

"Нека почива в мир и ако отнякъде ни гледа, да знае, че го обичаме и винаги ще го обичаме, ще го уважаваме, ще се покланяме по всеки повод на неговото голяма сърце", каза още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова изложба Стефан Данаилов
БСП

БСП