Поредното публично убийство в последните няколко месеца, е показателно, че се връщаме в мутренски години, които бяхме позабравили, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента убийството в София на Мартин Божанов.

„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) върнаха модела „Борисов“ на власт и заедно с това се върна и онзи стил на управление – мутренският стил, допълни тя.

Тревожно е, че излиза информация за система от връзки на Божанов с прокурори, съдии, това трябва да се провери, говори се за подкупи, рекет и заплахи, добави политикът. В този контекст тя постави въпроса за съдебната реформа, която, по думите ѝ, е била „знаме на ПП-ДБ“.

Тя беше съсредоточена само върху това да се овладее КПКОНПИ, Конституционният съд, Висшият съдебен съвет и Инспекторатът към него, добави Нинова. Реален резултат от тази реформа няма, продължава хаосът в прокуратурата и в съда и поредното показно убийство е доказателство, че няма държава, че тази съдебна реформа е абсолютно провалена и, когато няма държава, мафията вилнее, изтъкна още Корнелия Нинова.
Нелли Желева/БТА