/ Пресцентър на БСП
Соцлидерката Корнелия Нинова, която е настанена във ВМА с коронавирус, обясни защо не се лекува вкъщи.Тя разказа в профила си в социалната мрежа, че в петък си е направила тест, защото й е прилошало и започнала да кашля.

Нинова подробно обясни за състоянието си, след като се надигна остра обществена реакция срещу нея, че е приета веднага в болницата, докато за тежко болни нямаше места. 

Корнелия Нинова във ВМА с Covid-19: Добре съм, пазете се

Лидерката на БСП се оправда, че не е настоявала да бъде хоспитализирана, но решението не било нейно. 

"Много ми се иска скоро да ме изпишат, но лекарите преценяват. На системи съм четвърти ден. Температурата понамаля, но другите симптоми ги имам", отчете се тя.

Соцлидерката отиде на работа в парламента в петък, през повечето време в пленарната зала се видя, че е без маска, а след края на заседанието на Народното събрание си направи тест, излязъл положителен за няколко часа.



Още в късния следобед Корнелия Нинова бе хоспитализирана във ВМА.

"За хоспитализирането си обясних: В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен, и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират", оправда се още Нинова след гневната вълна от реакции.

"Благодаря на  целия медицински персонал. Въпреки видимата умора, са много всеотдайни към пациентите", написа тя още по адрес на медиците от ВМА.