Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%. Това заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова в позиция, публикувана на нейната Facebook страница.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента. Така, че г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване", коментира Нинова.

Позицията ѝ идва след като държавният глава връчи на акад. Николай Денков втория проучвателен мандат за съставяне на проектокабинет. Преди да го направо, обаче, президентът разкритикува изтеклите записи и призова ПП-ДБ да преосмислят дали да реализират мандата, тъй като според него той вече е "дискредитиран"