/ Министерство на икономиката
В оперативен порядък да се актуализират всички 10 отраслови съвета, с което да се засилят функциите им, така че в най-кратки срокове да влязат в полза на българската икономика и индустрия. За това се разбраха вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на среща с председателя на КНСБ Пламен Димитров и други представители на синдикатите. На нея присъства и зам.-министър Димитър Данчев.

Отрасловите съвети, сред които Химия, Металургия, Машиностроене, Лека промишленост, Дървообработваща и лека промишленост, Хранително-вкусова промишленост ще обсъждат проблемните въпроси в конкретните браншове. Те ще дават и предложения на законодателната и изпълнителната власт. Синдикалните федерации и гражданските организации ще имат съществена роля при вземането на решения.

КНСБ се обяви в подкрепа на синдикалния протест на пожарникарите

По време на срещата бе обсъден бюджетът, който КНСБ подкрепя, както и Планът за възстановяване и развитие. Представителите на КНСБ изразиха категорична подкрепа с искането на министър Нинова за повече преки помощи за бизнеса, отколкото кредити и финансови инструменти. Бяха дискутирани правата на работниците и техните заплати.

Министър Нинова и лидерът на КНСБ акцентираха на добрите взаимоотношения между министерството и синдикалната организация. Те се разбраха да продължат разговорите в работен порядък на следващи етапи по наболели проблеми.