Гласувах за промяна, която да ни даде сигурност, стабилност и предвидимост. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след като гласува на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители в 25-то ОУ "Д-р Петър Берон" в столицата.

Гласувах за стабилна президентска институция, която дава сигурност, която обединява, която дава посока, посочи тя. Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, стабилност в България, да има предвидимост и предсказуемост. Гласувах за разумни решения и разумни хора, които могат и знаят как да овладеят ковид пандемията, да овладеят ръста на цените, да компенсираме доходите на хората, допълни Нинова.

Според нея броенето на контролните разписки е гаранция, че машинното гласуване няма да бъде манипулирано и че вотът ще бъде истински, затова и от БСП са го подкрепили.
Трябва да сме оптимисти за 47-то Народно събрание, защото в тези тежки моменти е изключително важно да има стабилно мнозинство, да има работещ парламент, да има редовен кабинет. Предстои ни най-сериозното политическо решение - това е приемането на бюджета за 2022 г., каза лидерът на БСП. Длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет, който да стабилизира икономиката, да помогне за овладяването на ковид кризата. Трябва да тръгваме уверени и с желание да направим такова мнозинство, парламент и правителство, допълни тя.

Според Нинова, ако парламентът бъде разпуснат, ни чакат трудни месеци, защото тези решения не могат да бъдат взети от служебен кабинет. Затова, по думите й, важно е за България и за хората да има работещо Народно събрание и редовно правителство. Тя каза, че са готови на разумните решения с разумните компромиси за България и за хората.
В отговор на въпрос, Нинова отрече да има договорки с ГЕРБ и ДПС.