/ БГНЕС
"Гласувах за президент държавник, който винаги ще се ръководи от българския, национален интерес. Който като главнокомандващ, ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана във военни конфликти. Винаги ще налага вето на закони, в които има и най-малкото подозрение, че има корупция и лобизъм и ще превърне Консултативния съвет по национална сигурност в орган, където държавници ще мислим за България", това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като даде своя вот на втория тур на президентските избори в ОУ "Д-р Петър Берон" в София. Тя обясни, че гласува по-късно от обикновено, защото е трябвало да отиде в провинцията.

Корнелия Нинова
БГНЕС

Корнелия Нинова
БГНЕС

Тя заяви, че е обнадеждена за бъдещите разговори за съставяне на правителство с останалите партии. 

"Имаме принципно разбирателство, от вторник започват разговорите в 18 експертни групи. Ние сме с тях, така че поставяме си програмите на масата и започваме да разговаряме", уточни още Нинова. 

Корнелия Нинова
БГНЕС

По думите й бюджетът е едно от първите и приоритетни неща, за които трябва се говори много сериозно, тъй като през него преминават всички политики. 

"Първо решихме да говорим по програмите и да намерим общото, след това ще седнем и ще разговаряме и за личностите, които могат да изпълнят това общо, за което сме се разбрали", посочи още тя. 

Нинова поздрави всички с Деня на християнското семейство. Това е най-ценното, което имаме - семейството, децата и близките, допълни тя.