Николай Марков е призован от Военната прокуратура
Николай Марков е призован от Военната прокуратура / Снимка: Sofia Photo Agency

Бившият служител на Националната служба за охрана /НСО/ Николай Марков е призован от Военната прокуратура за утре по повод образувано досъдебно производство. Това съобщи Марков след като приключи днешният му 4-часов разпит в прокуратурата.

Марков каза, че производството касае някакъв казус от НСО, но от Военна прокуратура не са му били предоставени никакви документи, свързани с него. Казаха ми само, че има образувани три преписки, които се водят срещу мен, каза Марков.

Той добави, че днес от прокуратурата от него не са били изисквани доказателства относно твърденията му, че НСО събира нерегламентирано информация за политиците, които охранява. Казах, че ако се образува дело и се даде ход на някакво по-сериозно развитие на нещата, ще представя доказателства и ще съдействам на прокуратурата, каза Марков.

На въпрос дали вярва в безпристрастността на прокуратурата, Марков отговори, че във Военната прокуратура работят професионалисти, които искат да си свършат работата. Той добави, че по време на разпита му върху него не е оказван натиск. По-скоро усетих умерена въздържаност. Очаквам всичко при този развой на нещата, каза Марков. Вярвам, че във Военната прокуратура има мъдри и коректни хора, които ще заемат професионална позиция, добави той.

Според Марков, вероятно ще има още много хора от НСО, които ще бъдат разпитвани от Военната прокуратура, включително и началникът на службата ген.Димитър Димитров.