Николай Христов-Хайо е бил убит с девет куршума
Николай Христов-Хайо е бил убит с девет куршума / снимка: БГНЕС
Червеният „Форд Ескорт”, от който бе стреляно срещу убития снощи в Перник Николай ХристовХайо, е краден. Малко след покушението автомобилът беше открит изгорял в покрайнините на града.

Сценарият на убийството снощи на 28-годишния Николай Христов – Хайо в центъра на Перник е същият, както при извършения показно разстрел на сочения за наркобос Райко ВасилевКръвта през есента на 2005 година. Снощи Хайо бе разстрелян към 20 часа на едно от най-оживените места в Перник в хотел „Струма”. Срещу движещата се мишена в автомобил „Шкода Фабия” килърите са изстреляли 9-10 куршума. Два от тях са в тялото на жертвата и единият е попаднал в сърцето. Два от куршумите са се забили в климатика на заведение на площада в Перник.

По щастлива случайност други жертви и ранени при инцидента няма. След разстрела колата на Хайо продължила да се движи и се забила няколко метра след кръстовището в площадката пред хотел „Струма”. Автомобилът, от който са стреляли килърите при преминаване край колата на Хайо, е открит около час след убийството в района на бившия стъкларски завод „Кристал”. Червеният „Форд Ескорт” е краден, той е бил запален след инцидента.

В момента се прави втори оглед на автомобила. 28-годишният Николай Христов има присъди за кражби и изнудвания. Той беше сред заподозрените за палежа на джипа на прокурора Николай Цветков. Полицията има сигнали, че Хайо е в една от местните групи за разпространение на дрога.