Никофор Вангелов: Не се притеснявам от обвиненията
Никофор Вангелов: Не се притеснявам от обвиненията / снимка: lider-bg.org

“Не се притеснявам от повдигнатите обвинения срещу мен”, заяви за Дарик Никифор Вангелов, изп. директор на Въгледобив – Бобов дол и собственик на ФК „Миньор” (Перник). Обвинението срещу него е за данъчни престъпления в размер на около един милион лева. „Втрещен съм от това, което се случва и от начина, по който се случва, каза още Вангелов и допълни, че обвиненията са повдигнати много общо, няма нищо категорично. „Тепърва всичко ще се доказва и аз съм готов да направя всичко възможно това, което се търси да излезе на яве и да се стигне до истината”, уточни той.

Вангелов каза още, че няма обяснение за атаката срещу Христо Ковачки. „Ние сме хора, които работят, произвеждат, добиват, които създават. Жалко ще бъде за обществото и държавата ако е политическа поръчка”, обясни той.

Изпълнителният директор на въгледобив „Бобов дол” и на верига магазини „Европа” се обърна към всички работещи във фирмите, които той и Христо Ковачки ръководят, с думите: „Нека работят спокойно, да се произвежда, да се добива, за да докажем, че сме хора, които създават нещо в тази държава”.

Новини от Кюстендил