Никакви автобуси не тръгват от Разград
Никакви автобуси не тръгват от Разград / netinfo

Няма вероятност днес да бъде отменено бедственото положение в община Кубрат – съобщи кметът Ремзи Халилов. Продължава да е затруднен достъпът до селата в общината. Полиция спира на изходите на Кубрат автомобили да не излизат извън града. Преспите в региона са вече 2 метра, почистват всичките 17 налични машини, но след тях отново навява – обясни Халилов.

В област Разград без ток са 13 села, едно е и без вода – съобщи директорът на „Гражданска защита” Цоньо Цонев. Нарушен е достъпът до 33 населени места, до тях не може да се достигне с лек автомобил, само с джип. Снежната покривка е 19 см., температурата минус 9 градуса, вятърът – 12 м./сек.
Затворени са пътищата към Русе, Шумен, Тутракан и Исперих.

От вчера следобед само два автобуса са тръгнали от автогара Разград. Те били към София, но полиция ги върнала от Попово, на пътниците са възстановени парите за билети – съобщи ръководител движение на автогарата. От късния следобед без пътници на магистралата до Провадия изчаква рейс от Варна.
Не върви и градския линия до панелния квартал „Орел” в Разград. От автогарата обясниха, че от снегопочистващата фирма отказали да разчистят улиците там.

Четири машини чистят денонощно в Разград и това е напълно достатъчно, заради авария бе спряла за кратко колата в „Орел” – обясни управителят на „Шеле-България” Христо Георгиев.