"Ние идваме!", заедно с мандатоносителя си Единна народна партия (EНП), ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори, съобщиха от сдружението.

Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация, останаха голи декларации и празни думи в медиите, посочват от формацията.

"Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват", отбелязват от "Ние идваме!".

Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел, се посочва в съобщението.
„Ние идваме!", заедно с Единната народна партия, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава, започваме работа за следващите избори, заявяват от сдружението.

„Ние идваме!“ с мандата на Единната народна партия се регистрира за участие в изборите

Преди десетина дни "Ние идваме!" внесе документи за регистрация за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври с мандата на Единната народна партия. Тогава пред журналисти Арман Бабикян коментира, че вече на четвърти поред избори продължават да настояват за обединение. Това, че се регистрирахме самостоятелно, дава още една възможност в следващите десет дни да се създаде такова обединение, заяви той. Очакваме тези, от които зависи обединението - имам предвид "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и т. н. да разберат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща, ако имат желание, могат да я носят, ние ще я носим, каза при подаването на документите в ЦИК Арман Бабикян.
БТА