/ iStock/Getty Images
Всички проби на служителите на администрацията са отрицателни
Общинската администрация в Благоевград затвори врати заради заразен служител. С положителна проба за COVID-19 е главният архитект Васил Тинчев. Извършва се дезинфекция.

Затвориха общината в Благоевград за 24 часа за дезинфекция

По последна информация няма други заразени общински служители и администрацията днес ще отвори врати,
предава NOVA. „Снощи около 22.30 часа получих информация от директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов, че всички проби на служителите на Община Благоевград са отрицателни, с изключение на тази на главния архитект.

Общината отваря днес и влизаме в нормален ритъм на работа. Сградата е дезинфекцирана”, обясни кметът на града Румен Томов. Той поясни, че в момента най-важното за екипа му е хората да са спокойни.

Главният архитект на Благоевград е с COVID-19

Имало е и план общинските служители да излизат и да решават проблемите на гражданите извън сградата на Общината
. „Към момента в Благоевград няма нови случаи на коронавирус, като изключим този с главния архитект. Днес той ще бъде вкаран в информационната система за COVID-19 от страна на МБАЛ-Благоевград.

Всички изследвани служители на общината са дали отрицателен резултат”, обясни директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. По думите му, архитект Васил Тинчев е в добро състояние. Той е приет с бронхопневмония. В болницата в Гоце Делчев има петима души, които очакват втори отрицателен PCR тест.  
nova.bg