Независими депутати поискаха да се върне смъртното наказание
Независими депутати поискаха да се върне смъртното наказание / снимка: БГНЕС
От коалиция “Не на Европейския съюз” поискаха да се върне смъртното наказание
59355
От коалиция “Не на Европейския съюз” поискаха да се върне смъртното наказание
  • От коалиция “Не на Европейския съюз” поискаха да се върне смъртното наказание

Да се въведе смъртното наказание, предлагат независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Двамата народни представители, които са основатели на коалиция "Не на Европейския съюз", внасят предложение за такава промяна в Наказателния кодекс. Депутатите съобщиха още, че в края на седмицата ще внесат предложения, с които се налага химическа кастрация на педофили.

„Не може на жестоките убийства, на гаврите с деца или с възрастни и безпомощни хора, на изродите, които тормозят и убиват българите, държавата да отговаря с неефективни и меки наказания. Тези хора, ако изобщо могат да се нарекат така, не разбират от друго, освен от сила и могат да бъдат озаптени само и единствено от крайни, но безкрайно необходими днес мерки, част от които е въвеждането на смъртното наказание", смята Гумнеров.

„Предвиждаме да се върне отново смъртното наказание за няколко вида, няколко групи особено тежки престъпления, например престъпления против републиката като метеж, опити за отцепване на територии и т.н., предателство по време на война, да се надяваме все пак, че война няма да има, умишлено намаляване боеспособността на българската армия, тежки случаи на шпионаж в полза на чужда държава. Предвиждаме смъртно наказание също така за предумишлено убийство на бременна жена, на деца, ненавършили 14 години, убийства, извършени по педофилски подбуди, при извършване на повече от едно убийство при условията на еднакъв умисъл и мотив на престъпника, в случаите на извършени серийни убийства, когато убийството е извършено от член на престъпна група и е свързано с извършване на престъпление по Член 354, тоест производство и разпространение на наркотици и също така притежаване и трафик на наркотични вещества в особено големи размери", добави Стоян Иванов.