Незаконен технофест къса нерви край Варвара
Незаконен технофест къса нерви край Варвара / netinfo

Вече пети ден хиляди любители на техномузиката от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия са на лагер край село Варвара. Те са на морския бряг от плажа на Варвара до строежа „Златна перла” и са окупирали над 80 дка частни земеделски имоти, всички попадащи в Природен парк „Странджа”, съобщиха от пресцентъра на община Царево.

След като жители на Варвара и Царево се оплакали от шума, идващ от сборището, във всички часове на денонощието, полицаи посетили селището и съставили няколко протокола за напускане. Техноманиаците са отказали да изпълнят полицейското разпореждане, което принудило кметът на Царево Петко Арнаудов да помоли за съдействие съветника в Чешкото посолство у нас Ярослав Камас.

Рейвърите се събират край Варвара от няколко години насам, като се организират по интернет.

Тази година обаче броят им е в пъти повече, тъй като пристигат направо от технофестивал, състоял се между Полша и Германия.

Импровизираният фестивал не е съгласуван предварително с общинската администрация, поради което не може да бъде осигурено спазването и на най-елементарни хигиенни норми. Кметът на Царево съобщи, че миналата година общинска фирма е изринала тонове боклуци от мястото, след като било напуснато от любителите на техното.

Други новини от Бургас