Украйна спечели Евровизия, а невероятното изпълнение на Поли Генова на песента If Love Was а Crime ("Ако любовта беше престъпление") класира България на четвърто място в 61-ото издание на конкурса.

Поли Генова с прочувствено обръщение към политиците (ВИДЕО)

Певицата получи общо 307 точки от оценките на журитата на различните страни и от оценката на зрителите, което й спечели престижното четвърто място.

Победител в конкурса е певицата Джамала от Украйна с песента "1944" с общо 534 точки от гласуването на журитата на страните и от вота на зрителите.

На второ място с 511 точки остана изпълнителката от Австралия Дами Им с песента "Sound Of Silence" ("Звукът на тишината")

На трето място остана изпълнителят от Русия Сергей Лазарев с песента "You Are The Only One" ("Ти си единственият") с общо 491 точки.

Поли Генова: Искам да сме още по-силни и да видим една обединена България

Това е най-доброто представяне на България в конкурса. Досега страната ни беше се класирала само веднъж на финал през 2007 година, когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи ни класираха на 5-о място с песента "Вода".

Общо в заключителния етап на Евровизия участваха 26 изпълнители - 20-те победители от полуфиналите - Белгия, Чехия, Холандия, Азербайджан, Унгария, Израел, България, Полша, Австралия, Кипър, Сърбия, Литва, Хърватия, Русия, Латвия, Украйна, Малта, Грузия, Австрия и Армения, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" - основателите и главни спонсори на конкурса - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

Британски вестник: Поли Генова е тазгодишното откритие на "Евровизия"