Непълнолетно момиче се напи до безпомощност в Деня на детето
Непълнолетно момиче се напи до безпомощност в Деня на детето / снимка: Dariknews.bg, архив

15-годишно момиче се напи до безпомощност и попадна в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на кърджалийската болница.

Вместо да отиде на училище, тийнейджърката седнала от сутринта с компания в кафене в центъра на Кърджали и си поръчала водка с кола. До 11:00 ч. ученичката изпила няколко чаши алкохол и се напила до безпомощност, съобщава „24 часа".

Веднага е била откарана в Спешна помощ, а след това приета в Отделението по "Анестезиология, реанимация и интензивно лечение" на кърджалийската болница, където се намира и в момента.

От отделението потвърдиха, че става дума за непълнолетна, злоупотребила с алкохол, като състоянието й се подобрява.

Сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за мъртвопияна непълнолетна е подаден и в отдел „Закрила на детето" към Дирекция „Социално подпомагане" в Кърджали, потвърди за Дарик директорът й Красимир Ралев.

„Веднага бе назначена проверка по случая. Тя ще се извърши от социален работник, който ще разговаря съответно с родители, учители, личен лекар. Проверката ще приключи в законно установения срок от 10 дни и едва тогава ще може да се даде повече информация", каза Ралев.