Неправоспособни водачи пострадаха при катастрофи в Шуменско
Неправоспособни водачи пострадаха при катастрофи в Шуменско / БГНЕС

29-годишен неправоспособен шофьор от село Станянци избягал от мястото на катастрофата, която сам предизвикал около 4.30 ч. вчера, съобщиха от полицията в Шумен. Инцидентът е станал на главния път Шумен - Ямбол, в близост до село Менгишево. Мъжът е управлявал лек автомобил „Опел", който е излязъл в дясно от пътното платно и се ударил в дърво.

Сигнал за инцидента е бил подаден около 7.00 ч., а малко по-късно служители на реда са открили нарушителя в дома му. Бил е откаран за преглед в МБАЛ-Велики Преслав, където е установено, че е с комоцио, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

При направените справки е установено, че водачът е неправосопособен.

И друг неправоспособен водач е пострадал при катастрофа, станала около 18.00 ч. вчера на ул. "Христо Ботев" в град Смядово. 26-годишният Д.С. от града, управлявайки мотоциклет "Кавазаки", паднал на пътното платно. Водачът е настанен за лечение в МБАЛ-Шумен с фрактура на таза и лява пета.

В хода на проверката е установено, че той не притежава категория "А" за управление на мотоциклет. Не е отчетено наличие на алкохол в кръвта му.

Новини от Шумен