На втория ден от Новата 2023 г. времето ще остане предимно топло. В понеделник ще е предимно слънчево. Ще остане топло за периода. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, които в отделни райони ще се задържат до обяд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. В София минималната температура ще е около 2, а максималната - около 13 градуса, съобщиха от НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Максималните температури ще бъдат 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13, на 2000 метра около 8 градуса.
  
Във вторник времето ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. Сутринта на места в низините видимостта ще е намалена. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 11 и 16 градуса. В сряда по-значителна облачност ще има над Северна и Източна България, но ще остане почти без валежи. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.
БТА, НИМХ