Нели Нешева даде бонуса си за благотворителност
Нели Нешева даде бонуса си за благотворителност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Подалата оставка директорка на НЗОК д-р Нели Нешева дари за благотворителност получения от нея бонус в размер на 12 156 лева, съобщиха от Здравната каса.

Договорът за дарението е подписан между Нешева и Мариана Писарска, представител на Сдружение "Деца и юноши", в присъствието на двама юристи.

Волята на дарителя е да подкрепи дейностите в Центъра за работа с деца на улицата, като средствата да бъдат използвани за храна и облекло от първа необходимост, медицински услуги, образователна и спортна дейност на децата и юношите без дом.

Междувременно още две организации се обявиха в защита на Нели Нешева -Националната асоциация на частните болници и Националният алианс на хората с редки болести. От асоциацията обясняват, че екипът на д-р Нешева е положил сериозни усилия и е успял да стабилизира касата и да нормализира плащанията към договорните партньори. От Алианса на хората с редки болести се опасяват, че смяната на управителя ще наруши лечебния процес и ще създаде заплаха за здравето на пациентите.