Неизвестни разбиха банков клон в Бургас
Неизвестни разбиха банков клон в Бургас / DarikNews.bg, архив

Неизвестни лица разбиха банков клон в Бургас, съобщават от полицията.

Тази сутрин около 08:32 ч. в Пето Районно управление-Бургас е получено съобщение за проникване в банков клон в комплекс "Изгрев". Към мястото на инцидента веднага са били изпратени полицейски екипи. Клонът на Първа инвестиционна банка се помещава в една сграда с магазин, в който в момента се извършва ремонт. Крадците първо проникнали в магазина, където разбили стена и влезли в банката, уточняват от МВР. Крадците са направили отвор в преградната стена.

По предварителни данни, сумата, която е открадната от клона на Първа инвестиционна банка в Бургас, е до 170 000 лева. Това обяви за Дарик, директорът на банковия PR отдел, Ивайло Александров. По думите му, сумата е застрахована и ще бъде възстановена от застрахователите.

„Към момента нямаме информация за колко точно пари става дума. Разследването продължава", допълни Александров. Вероятно банковият клон ще бъде отворен в понеделник.

По неофициална информация, обирът е извършен от поне четирима души, двама от които са били в паркиран отвън автомобил.

Записите от охранителните камери са иззети. По време на грабежа в банката не е имало физическа охрана, което е улеснило извършителите в обезвреждането на алармената система.

Други новини от Бургас