НДСВ все още умува за кмет на Пловдив
НДСВ все още умува за кмет на Пловдив / netinfo

НДСВ ще има свой кандидат за кмет на Пловдив или ще подкрепи издигнат от друга политическа сила претендент, заяви председателят на Предизборния щаб на царското движение Милен Велчев. Той уточни, че се водят активни консултации с всички основни партии в града, като окончателното решение ще се вземе до дни.

Следващият кмет на Пловдив не може да бъде избран без подкрепата на НДСВ. Кандидатурата на Георги Гергов е силна и ще проведем разговори с него и партиите, които го подкрепят, каза още Велчев и уточни, че подобни срещи ще има и с д-р Чомаков, ако реши да се състезава за трети пореден мандат.

Все още не е ясна и листата за общински съветници на НДСВ. Царистите обсъждат шансовете на няколко собствени кандидати за кмет на Пловдив, но окончателното решение ще бъде оповестено следващата седмица. Мнението на местните структури ще е водещо при номиниране на кандидатите в отделните общини, каза още Велчев.

Предстои окончателното одобрение на номинациите от Политическия съвет на партията, но предварителните нагласи сочат, че в Раковски и Садово ще бъдат подкрепени сегашните кметове Франц Коков и Марин Йосифов, зад които се очаква да застанат и други политически сили. В Родопи жълтите предлагат за кмет общинския си координатор Димитър Василев.

В Карлово и Първомай вероятно ще бъдат подкрепени Тошко Стоев и д-р Иван Маджаров. В Сопот и Кричим местните организации застават зад настоящите кметове Веселин Личев и Васил Кузов. Любомир Наков и Недялка Чалъмова са най-вероятните имена, зад които НДСВ ще застане в Асеновград и Куклен.