НДСВ вече гледа към изборите и търси партньори
НДСВ вече гледа към изборите и търси партньори / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Раздялата с Меглена Кунева е вече стара история - тя беше очаквана. Въпреки всичко не изключваме нейната формация, когато говорим за обединение, защото имаме близки ценности. Това обяви председателят на НДСВ Христина Христова на първата Национална конференция на партията в Пловдив.

Христова подчерта, че е възможно да се създаде един сериозен субект в център-дясно. НДСВ води преговори със СДС, ЗНС, ВМРО-НИЕ, ЕНП за следващите избори.

Диалог с ДСБ няма да има, защото Иван Костов погрешно тълкува политиката на жълтата партия, обясни евродепутатът Станимир Илчев. По думите му контактите с ДПС са повече на международно ниво, като визира либералните идеи, които и двете партии изповядват.

Илчев коментира още, че е склонен да приеме отворен тип коалиция на НДСВ с други формации, за която прогнозира, че ще стане факт скоро. Той бе категоричен, че ранното обединение месеци преди изборите прави партньорството честно, а гражданите - добре информирани за участващите в него.

След конференцията е предвидено заседание на Националния съвет на НДСВ, на което ще се предложи датата 17 юни за следващ конгрес, ден след рождения ден на Симеон Сакскобургготски.

Новини от Пловдив