НДСВ: Партиите не трябва да се месят в работата на ДАНС
НДСВ: Партиите не трябва да се месят в работата на ДАНС / netinfo

НДСВ смята, че не е работа на нито една политическа сила да се меси в дейността на структури като ДАНС. Председателят на парламентарната група на партията Пламен Моллов уточни, че това е принципна позиция, а не коментар на изявлението на лидера на ДПС Ахмед Доган, че освобождаването на заместник-шефа на агенцията Иван Драшков е гаф.

Ситуацията в ДАНС не е била тема на днешното заседание на политическия съвет на жълтите. НДСВ няма и не желае да си отглежда нито любимци, нито врагове в ДАНС, каза говорителят на партията Станимир Илчев, който е и член на вътрешната парламентарна комисия.

По думите му, по-важно е, час по-скоро да се създаде парламентарна комисия за контрол на ДАНС независимо дали ще е отделна комисия или подкомисия на тази по вътрешна сигурност и обществен ред. Това ни занимава повече от ампутацията на крайници, каза Илчев. Надеждата ни е съвсем скоро агенцията да проведе няколко успешни операции.

По повод твърдението на депутата от ДПС Ахмед Юсеин, че 23 процента от служителите в ДАНС са работили за бившата Държавна сигурност, Станимир Илчев посочи, че такива хора могат да са в службите, ако не са участвали в репресии.