НДСВ няма да преосмисли коалиционната си политика
НДСВ няма да преосмисли коалиционната си политика / снимка: Sofia Photo Agency
НДСВ няма намерение да преосмисля коалиционната си политика, заяви лидерът на партията Симеон Сакскобургготски преди заседанието на Националния съвет на жълтите. Сакскобургготски отрече партията да е гласувала конюнктурно по закона за избор на евродепутати и даже посочи, че това решение е полезно за ДПС.

Няма нужда от остри изказвания. Коалицията не е за днес, утре или за вдругиден, каза Симеон Сакскобургготски за отношенията в тройната коалиция, след като партиите в нея се разделиха по въпроса кой да има право да гласува за евродепутати.

Гласуването в парламента е много положително за ДПС, защото отсега нататък няма да има злонамерени критики и намеци, за това кои гласуват и кои не на избори, каза още лидерът на НДСВ. Запитан за коментарите, че в политиката вече се оформя ос между НДСВ, опозиционните десни партии и ГЕРБ, Симеон Сакскобургготски коментира, че може би има хора, които искат да видят тази коалиция „да се разтури”, но той не вижда интерес от подобно нещо най-вече за страната.

По повод думите в парламента на премиера Сергей Станишев, че БСП не се притеснява от предсрочни избор, лидерът на НДСВ посочи, че всички трябва да се позамислят дали има смисъл пред Брюксел и в този момент да има предсрочни избори в България.

НДСВ не е променило отношението си към коалицията, считаме, че това е една добра за страната коалиция, която далеч не е изчерпала своя потенциал. Така коментира думите на Сергей Станишев, че БСП не се страхува от предсрочни избор, вицепремиерът и министър на образование Даниел Вълчев.

Ценим тройната коалиция, вече година и половина стана ясно, какви са мотивите ни да участваме в една трудна и за нас, а и за другите коалиционни партньори коалиция, каза още Даниел Вълчев. Нищо от това, не се е променило – нито европейските перспективи, нито желанието за голям икономически растеж, затова работим, допълни вицепремиерът.