НДСВ: ДПС не в преливала гласове към партията
НДСВ: ДПС не в преливала гласове към партията / снимки: DarikNews
НДСВ: ДПС не в преливала гласове към партията
20282
НДСВ: ДПС не в преливала гласове към партията
  • НДСВ: ДПС не в преливала гласове към партията

ДПС не е преливала гласове на изборите за европейски депутати към НДСВ, заявиха царистите Олимпи Кътев и Весела Драганова, като отхвърлиха твърденията на "Синята коалиция" за манипулация с гласове.

Депутатите от НДСВ определиха твърденията на "Синята коалиция" като обяснения за наивници:

„Там, където се казва, че имаме повече гласове, прелети от някъде, тези гласове сме ги имали и през 2007 година", коментира Весела Драганова. По думите й твърденията на опозицията са спекулации, които целят да заличат резултатите,постигнати от НДСВ на изминалите избори.

Олимпи Кътев изнесе данни, според които в София-област на изборите за евродепутати през 2007 година НДСВ е спечелила около 2600 гласа, а ДПС близо 5200. На тези избори царистите са успели да вземат 5200 гласа, докато Движението за права и свободи е получило едва 1300 гласа. Кътев обясни, че разликата се дължи на факта, че на миналите избори ДПС е имала сключено споразумение с партия „Евророма" и е разчитала на ромския електорат. На тези избори обаче „Евророма" е подкрепила БСП и тези гласове са се отразили на резултата на левицата.

По думите на Кътев удвоеният резултат на царистите се дължи на добрата работа на партията и силната листа с кандидати, която са издигнали.

НДСВ ДПС не в преливала гласове към партията
netinfo