НДСВ декларира подкрепа за водача си Биляна Раева
НДСВ декларира подкрепа за водача си Биляна Раева / снимка: Sofia Photo Agency

Водачът на жълтата листа за евроизборите Биляна Раева се ползва с пълната подкрепа на ръководството на НДСВ и членовете на партията. Това заяви говорителят на НДСВ Станимир Илчев.

На специален брифинг Раева опроверга твърденията, че фактите в нейната автобиография са засилени. Никога не съм твърдяла, че съм работила в европейските институции, а че имам опит в работа с институциите на Европейския съюз, категорична беше водачката на листата на НДСВ.

Няма никаква случайност в това кой е първи или кой е 18-ти в листата на НДСВ – листата ни и нейният водач се възприемат безкритично в нашите среди, категоричен беше Станимир Илчев. Човек с такива качества няма как да не предизвика нервност у своите конкуренти, коментира още Илчев. Той обаче заяви, че жълтите категорично отхвърлят внушенията, които свързвали негативните оценки към водача и жълтата листата със средите на НДСВ.

Биляна Раева обясни, че не е участвала пряко в екипа на Меглена Кунева, а е работила като експерт за евроинтеграцията на страната ни. Тя потвърди, че е била стажант в ЕК и е работила в една от многото институции в Брюксел като експерт в областта на регионалното развитие. Работила съм в областта на структурните фондове и оползотворяването им за регионално и градско развитие, уточни Раева.

По повод стажа си в Европейската комисия водачът на жълтата листа подчерта, че и Франко Фратини е бил стажант там. Много са имената на политиците в Европа, които са били стажанти в тази институция, добави Биляна Раева. Тя уточни, че в ЕК се е занимавала с развитието на информационното общество в Средиземноморието.

Водачката на жълтата листа отправи апел към всички участващи в евроизборите да покажат своите качества, както и това, че имат идеи, с които да влязат достойно в Европа. "Нека тези първи европейски избори да бъдат наистина европейски", посочи още Раева.

Раева обясни, че не е член на НДСВ, но винаги е споделяла вижданията и каузите на жълтата партия, и когато назрее моментът, ще стане член на партията. "Това е въпрос само на часове", добави тя.