НДСВ: Да спрем с ревизиите, да се обърнем към визията
НДСВ: Да спрем с ревизиите, да се обърнем към визията / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
НДСВ: Да спрем с ревизиите, да се обърнем към визията
24520
НДСВ: Да спрем с ревизиите, да се обърнем към визията
  • НДСВ: Да спрем с ревизиите, да се обърнем към визията

Има отговор за тежката загуба на НДСВ на последните парламентарни избори, смята Христина Христова, лидер на партията. „НДСВ има много обективни и субективни причини. Сред сериозните обективни причини е осемгодишното участие на НДСВ във властта. От осемгодишно управление - осем години сме във властта на държавата. Партията се изтощи от това", обясни тя в предаването "Годината" на Дарик.

Според Христина Христова и занапред царят не би спрял да се интересува от партията. Тя припомни, че той сам заяви това в своето последно политическо слово, разделяйки се с активната партийна политика. „Аз лично като председател и ръководството на НДСВ не бихме се лишили от ценните съвети на царя, имайки предвид неговата личност. Все пак той осем години е бил начело на тази партия", каза тя.

"Целта на България за 2010-а е голям проблем. В този управленски мандат никъде няма разписано какво да чакаме следващата година, след две години, след четири. Целта трябва да е европеизация на България. Малко да спрем с ревизиите и да обърнем внимание на визията на България", завърши лидерът на НДСВ.