/ БГНЕС
Двама заместник-министри са назначени в Министерството на транспорта и съобщенията и МВР, съобщиха от правителствената пресслужба.

Димитър Недялков е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Бил е народен представител в 47-о НС, където е бил член на Комисията по труда, социалната и демографска политика и на Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. Димитър Недялков е бил депутат и в 48-о НС, където е бил заместник-председател на Комисията по транспорт и съобщения, както и член на Комисията по икономическа политика и иновации. По професия е икономист, има богат опит в частния сектор. Недялков дълги години е бил изпълнителен директор на „Свободна зона – Русе“ ЕАД.
 

недялков зам министър
МС


Кирил Ценкин е назначен на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Той е дългогодишен служител на Националната служба за охрана, където е преминал последователно през различни етапи на кариерно развитие. Завършил е магистратура със специалност „Логистика на сигурността и отбраната“ във Военната Академия „Г. С. Раковски“, както и множество допълнителни обучения и специализирани курсове в сферата на сигурността.
 

кирил нов заместник министър
МС