Насърчават активно европейско гражданство в Хасково
Насърчават активно европейско гражданство в Хасково / netinfo

Международен семинар на тема "Хасково - насърчаване на активно европейско гражданство" ще се състои днес и утре в Хасково. Форумът е организиран по проект на общината в рамките на Програмата за побратимяване на Европейския съюз, с партньорството на регионалното сдружение на общините "Марица". Това съобщи изпълнителният директор на сдружението Маргарита Великова.

Инициативата има за цел да укрепи създадените партньорства между градовете, да насърчи диалога за бъдещето на Европа и да стимулира появата на активно европейско гражданско общество, посочи Великова.

В семинара ще участват представители на градове от Великобритания, Гърция и България, които ще обменят добри практики в областта на европейските политики на местно ниво. Вниманието на участниците ще бъде съсредоточено върху предизвикателствата на побратимяването и разширяването на Европейския съюз.

През втория ден във форума ще участва посланикът на Великобритания у нас Джереми Хил. Той ще говори на тема "Българско-британските партньорства в подкрепа на гражданите", каза Великова.