Нашите партньори за Най-добрите лекари в София
Нашите партньори за Най-добрите лекари в София / снимка: DarikNews.bg, Николай Тихов

От 31 януари Дарик стартира проекта „Най-добрите лекари" в София. Всяка болница ще получи анкети, чрез които лекарите да посочат кои са най-добрите в съответната специалност. Целта на кампанията е да бъде полезна в избора на лекар за всеки пациент, както и да открои добрите примери в най-хуманната професия. В предаването „Кой говори" попитахме част от партньорите ни какви са очакванията им към резултата от проучването:

Нашите партньори за "Най-добрите лекари в София"
netinfo

Доктор Красимир Пандев,

директор на Втора МБАЛ:

Идеята самата гилдия да посочи най-добрите в нея, е един много положителен акт. Особено на фона на всичко това, което се случва постоянно с негативни новини в информациите, свързани със здравеопазването. Самата технология на номиниране е изключително справедлива. Най-добрия лекар вече няма да се определя по някакви критерии на пациента, който не може съвсем професионално да обоснове защо е избрал този или онзи лекар.

Според мен това е най-добрият начин за номиниране. Това е причината съвсем искрено и спонтанно да подкрепя тази инициатива.

Доц. Любомир Спасов,

Нашите партньори за "Най-добрите лекари в София"
netinfo

директор на университетска болница „Лозенец":

Искам да поздравя Дарик за тази инициатива, защото анкетата ще спомогне за възвръщането на доверието в българските лекари. Нашата професия се основава на доверието между пациент и лекар. За съжаление, с доста негативни кампании това доверие беше разклатено и мисля, че точно тази анкета ще спомогне за възвръщането на доверието на нашето общество в медицината.

Нашите партньори за "Най-добрите лекари в София"
netinfo

Деян Денев,

председател на Асоциацията на научно-изследователските фармацевтични компании:

Този проект не е просто една препоръка за пациентите кой лекар да си изберат, когато имат нужда от лечение. Човек ако слуша медийния дебат в България на тема здравеопазване, той е зареден с много негативизъм и може да остане с впечатление, че в България добри лекари няма.

Напротив, макар че много напускат страната, има много добри лекари, които ги е грижа за техните пациенти. Техните имена трябва да се знаят и за тях трябва да се говори. Фактът, че Дарик в рамките на този проект им дава и трибуна, за да говорят,

Нашите партньори за "Най-добрите лекари в София"
netinfo
също е изключително важен. Те има какво да кажат и ние трябва да ги чуем.

Ген. проф. Стоян Тонев,

директор на ВМА:

Вашата инициатива ще помогне на хората да осъзнаят необходимостта от една ясна оценка кой къде е.

Тя ще помогне и на самите лекари за тяхната самопреценка.

 

Всяка сряда в предаването „Кой говори" ще продължим да ви срещаме с националните консултанти и директорите на лечебните заведения, в които се осъществява допитването.

Чуйте цялото предаване: