Народното събрание свали имунитета на Борислав Ноев
Народното събрание свали имунитета на Борислав Ноев / netinfo

В началото на днешното пленарно заседание Народното събрание свали депутатския имунитет на Борислав Ноев от „Атака”.

Главният прокурор Борис Велчев поиска Народното събрание да даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Борислав Ноев заради инцидент на магистрала „Хемус” през пролетта, когато народният представител беше заловен да шофира пиян – с 1.7 промила алкохол в кръвта.

79 народни представители подкрепиха искането на Борис Велчев, а 25 гласуваха против, седем се въздържаха. От „Атака” отново протестираха срещу „мръсната политическа кампания”, която се води спрямо тях.

Лидерът Волен Сидеров обяви, че се водят разговори с депутатите, напуснали групата на „Атака” и станали независими народно представители, да се върнат в редиците им. По думите му от десетимата напуснали единици са тези, които не биха приели такова обединение.

Изгонените от групата Владимир Кузов и Павел Чернев не скриха, че такива разговори се водят, но поставиха условия за евентуалното си завръщане в групата. Чернев иска да бъде приет в нея като депутат от партия „Свобода”.

Кузов ще изчака да излезе решението на втората инстанция по делото срещу него за педофилия. Той се надява на оправдателна присъда.

Софийският градски съд осъди на три години затвор Владимир Кузов за това, че е извършил хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов. Освен това Кузов е наказан с обществено порицание. Той обжалва присъдата пред Софийския апелативен съд.