Народни представители се снимат за спомен на трибуната в парламента
Народни представители се снимат за спомен на трибуната в парламента / снимка: DarikNews.bg
Народни представители се снимат за спомен на трибуната в парламента
61786
Народни представители се снимат за спомен на трибуната в парламента
  • Народни представители се снимат за спомен на трибуната в парламента

Снимка за спомен от парламентарната трибуна - това осмисли идването на работа на двамата независими народни представители Георги Терзийски и Дарин Матов. Ден, след като парламентът прие оставката на кабинета „Борисов", депутатите работиха по-малко от час. След поименна проверка, бе дадена почивка, а малко след това - провален и традиционният петъчен парламентарен контрол. В празната пленарна зала обаче Терзийски и Матов си направиха снимка за спомен.

Докато ГЕРБ и БСП се замеряха с обвинения кой е виновен за провала на парламентарния контрол, независимите депутати Георги Терзийски и Дарин Матов си направиха снимка за спомен от парламентарната трибуна. В ефира на Дарик Терзийски обясни защо: „Понеже в повечето случаи бях гневен спрямо това, което творят депутатите от ГЕРБ, днес аз реших да си направя снимка, неофициална вече, на която съм усмихнат от трибуната на Народното събрание. Това е сърдечна усмихната снимка. Председателят на парламента в много случаи е бил излишен там, защото със своето поведение, включително той, доведе до това дискредитиране на Народното събрание, което сведе рейтингът му до 6%".

Докато Терзийски и Матов се снимаха, в кулоарите на парламента БСП обвини ГЕРБ, че се страхуват да дадат отговори за управлението си. От ГЕРБ се обявиха за „изключително разочаровани" от поведението на колегите си от ляво. Така и разпечатка на присъствията и гласуванията в зала не се появи до края на пленарния ден. По-късно червените настояха парламентарният контрол да се проведе на извънредно заседание.

Разговорът на Мария Йотова с Георги Терзийски можете да чуете на http://radio.dariknews.bg